Gå till innehåll
Häverödals SK
Häverödals SK

Tävla med oss

Häverödals SK Skidor strävar efter att uppmuntra och inspirera barn och ungdomar att få uppleva allt det roliga och spännande med att tävla i skidor, ett steg i det är subventionera barn och juniorers tävlingar i skidor, vilka tävlingar som subventioneras kan skilja mellan år, men våra egna arrangerade tävlingar, och tävlingar inom distriktet är för närvarande helt subventionerade.

Våra serietävlingar är det naturliga första steget att ta för att prova på att åka skidor med nummerlapp under lättsamma former, helt efter sina egna färdighter och ambitionsnivåer.

Nästa steg är våra egna arrangerade tävlingar på Lundåsvallen samt lagtävlingen skidcupen Länk till annan webbplats., där alla är med och bidrar med poäng till klubben genom sin medverkan. Andra tävlingar som klubben rekommenderar och uppmuntrar till att åka är Upplands DM-tävlingar. Här kommer oftast de praktiska frågeställningarna, Hur går det till att åka iväg och tävla, sammåker man? Hur långt före start behöver man va på plats? Finns ledare på Plats? Utrustning mm? Att prata med tränarna/ledarna eller andra föräldrar på träningen ger alltid utdelning.

När man kommit så här långt brukar suget på att åka iväg på fler skidtävlingar växa, och det finns oftast många roliga lokala tävlingar i Uppland att besöka under vintern. Tävlingarna och information om dom hittar du i skidornas tävlingskalender, här finns en lathund Word, 645.9 kB. för hur du kan ser vilka tävlingar som finns tillgängliga och hur du gör en anmälan i tävlingskalendern, här kan du också vilka som är anmälda. Att anmäla sig tidigt till tävlingarna uppskattas då fördelarna är många, många anmälda tidigt lockar ännu fler, lättare för arrangörerna att planera för att nämna några saker. Större tävlingar utanför Uppland som brukar locka många Häverödalare är bl.a Lilla skidspelen i Falun, Morapinglan och Tour de Fyrfasen.

För 13-14 åringar är en av de stora höjdpunkterna Ski Team Ungdomscup Länk till annan webbplats. (tidigare VW-cup, Kalle Anka-Cup) en distriktstävling där man representerar Uppland och får tävla mot åkare från alla Sveriges distrikt. För 15-16 åringar är det istället Folksam Cup Länk till annan webbplats. som är en av säsongens stora höjdpunkter.

Att representera Häverödals SK på tävlingar innebär också skyldigheter. Vi hejar och stöttar våra lagkompisar (och övriga kämpar i spåren) vi använder våra klubbkläder (om såna finns) för att synliggöra och marknadsföra våra sponsorer, vi är hjälpsamma och öppna mot varandra, vi är helt enkelt bra ambasadörer för föreningen.

Tävling - en härlig eller pressad upplevelse för barn?

Om en tävling blir en härlig eller pressande upplevelse beror till stor del på hur vi vuxna beter oss i samband med tävlandet. Är föräldrar och ledare nervösa och stressade, kommer barnet känna av det. Genom vårt beteende, våra handlingar kan vi förmedla vad som är väsentligt. Att ha roligt tillsammans!! Låt barnen uppleva stämningen runt omkring, se glädjen i att testa en ny bana , utmaningen att möta nya medtävlande och möjlighten att lära känna nya kompisar. Uppmuntra och beröm den egna prestationen, kämpainsatsen och modet att våga pröva nytt.

En bild

Sponsorer