Gå till innehåll
Biathlon Östersund
Biathlon Östersund

Träning

Bild över skjutvallen där ett stort antal människor rör sig i snöfall. Några åker skidor, några står.

Föreningen tränar tisdagar och torsdagar under vår, höst och vinter med uppehåll under lov.
Grön/Blå grupp tränar 18.15 - 19.30, Orange/Svart 19.30-21.00
Läs mer om våra grupper här

Under året arrangeras även hemmaläger och för juniorer och seniorer läger på annan ort.

Träningsinformationen delas i kalendern, men primärt via Messengergrupperna för respektive träningsgrupp, där ansvarig ledare/tränare inför varje träningspass lägger ut information om dagens aktuella träning.

Föreningen har utöver detta även två slutna Facebookgrupper:

  • Biathlon Östersund
  • Biathlon Östersund Ungdom

Dessa används främst för allmän information som vi önskar få ut snabbt, men här hittar du även information specifikt riktad till juniorer och seniorer.

För att bli medlem i dessa grupper i Messenger och Facebook - skicka ett DM till någon av gruppens administratörer eller ett mejl till ungdomsansvarige Peter Lodén

Som förälder är du en viktig del av verksambeten och hjälper till vid träningar, tävlingar och vid de aktiviteter klubben arrangerar löpande under året. Du behöver också ta Svenska Skidskytteförbundets skidskyttekort - läs mer om skidskyttekortet här

På träning innebär det t ex att:
bära fram/tillbaka vapen och mattor, fylla magasin, hjälpa till vid inskjutning och annat som tränarna kan behöva. Gillar du att åka skidor så häng gärna med gruppen ut i spåret. Du hjälper också ditt barn att komma i tid till träning med rätt utrustning och självklart uppmuntrar och stöttar du alla aktiva barn och ungdomar på ett positivt sätt.

På tävling innebär det t ex att: transportera barn/ungdomar och i förekommande fall vapen, hjälpa till vid inskjutning, vapenkontroll, eventuell matlagning etc.

På de tävlingar och andra arrangemang vi som klubb arrangerar innebär det t ex att sopa mattor, vara "knappare" på vallen, föra protokoll, jobba i sekretariatet, hjälpa till vid start och mål, hjälpa till att bygga banor, i servering med mera.

Publicerad: 2022-12-18

Senast uppdaterad: 2022-12-28

Författare: Elisabeth Richardsson

Senast ändrad av: Elisabeth Richardsson