Gå till innehåll
Häverödals SK
Häverödals SK

Rallarrullen och öppet Roslagsmästerskap 6 aug 2022

Häverödals SK tar ett nytt grepp med att arrangera rullskidtävlingen Rallarrullen som även är Roslgasmästerskap för klubbar ingående i Roslgasaliansen.

Starterna sker på olika platser beroende på klass och sträcka men gemensamt är att målgången sker på rullskidbanan vid Lundåsvallen.

De som åker 33km startar vid havet i Hargshamn och åker en runda upp till Harg och ner till Hargshamn innan färden längs den klassiska "Rallarmarchen" sträckan längs Kustvägen påbörjas. Juniorklassen åker 22km och har samma startplats men åker dirket söderut längs Kustvägen. 16km och 12km startar i Boda respektive Ronöholm som ligger längs Kustvägen. Vid Hallstaviks busstation startar 5km banan som alla utom den yngsta klassen passerar. Sträckningen går därifrån längs gång- och cykelvägen på den gamla järnvägsvallen mot Häverödal. Väl i Häverödal är det en kort sträcka längs Edebovägen och vidare in på Kilvägen och ut på rullskidbanan. Samtliga banor, inkl 2km som startar på rullskidbanan kör ett ca 2km varv på rullskidbanan med mål vid Grillplatsen.

Efter genomförd tävling ingår välförtjänt bad på Hallstaviks utomhusbad.

För de som önskar övernattning finns boende vid Lundåsvallen att hyra samt att det finns möjlighet till uppsällning av husbil/husvagn med el vid Lundåsvallen.

Den 7 aug körs också en rullskidskyttetävling vid Lundåsvallen så passa på att delta även på den, se mer information i tävlingskalendern för Skidskytte på indta.

En bild

Publicerad: 2022-12-20

Senast uppdaterad: 2022-12-23

Författare: Mikael Engman

Senast ändrad av: Mikael Engman

Sponsorer