Gå till innehåll
Häverödals SK
Häverödals SK

Rallarrullen och Öppet DM i rullskidor för Uppland 6 aug 2023

Banan går längs den kurviga och småkuperade Kustvägen mellan Hargshamn och Hallstavik. Starterna sker på olika platser beroende på klass och sträcka men gemensamt är att målgången sker på rullskidbanan vid Lundåsvallen.

De som åker 33km startar vid havet i Hargshamn och åker en runda upp till Harg och ner till Hargshamn innan färden längs den klassiska "Rallarmarchen" sträckan längs Kustvägen påbörjas. Juniorklassen åker 22km och har samma startplats men åker dirket söderut längs Kustvägen. 16km och 12km startar i Boda respektive Ronöholm som ligger längs Kustvägen. Vid Hallstaviks busstation startar 5km banan där alla utom den yngsta klassen passerar. Sträckningen går därifrån längs gång- och cykelvägen på den gamla järnvägsvallen mot Häverödal. Väl i Häverödal är det en kort sträcka längs Edebovägen och vidare in på Kilvägen och ut på rullskidbanan. Samtliga banor, inkl 2km som startar på rullskidbanan kör ett ca 2km varv på rullskidbanan med mål vid Grillplatsen.

Efter genomförd tävling ingår välförtjänt bad på Hallstaviks utomhusbad.

För de som önskar övernattning finns boende vid Lundåsvallen att hyra samt att det finns möjlighet till uppsällning av husbil/husvagn med el vid Lundåsvallen.

Publicerad: 2023-07-08

Senast uppdaterad: 2023-08-06

Författare: Pär-Eric Karlsson

Senast ändrad av: Pär-Eric Karlsson

Sponsorer