Gå till innehåll
Häverödals SK
Häverödals SK

Leader Stockholmsbygd & Jordbruksverket

I slutet av oktober 2020 fick Häverödals SK det efterlängtade beslut etom stöd från Leader Stockholms Bygd & Jordbruksverket på totalt 400 000 kr för projektet att skapa en inkluderande allaktivitetsyta för rullande verksamhet (rullskidor, rullstol, inlines etc) på Lundåsvallen.

Allaktivitetsytan ska vara en lättillgänglig asfalterad yta för kreativ lek och träning i Lundåsvallens natursköna miljö där barn och ungdomar med och utan funktionsnedsättningar samt unga vuxna med funktionsnedsättningar är välkomna.
Ytan ger också en fin möjlighet för HSKs ungdomar att träna rullskidor i en trygg miljö utan trafik.
I anslutning till den nya aktivitetsytan kommer även en grillplats att anläggas.

HSK hoppas också på att denna yta kan stimulera att fler barn och ungdomar med familjer som inte har vana att vistas ute i naturen på ett enkelt sätt komma ut och röra på sig.

Projektet är en del av det större projektet som innefattar en längre asfalterad bana för rullande verksamhet som sker med hjälp av Arvsfonden.

Dessa projekt är del i Häverödals SKs vision om att Lundåsvallen skall vara ett område för tävling, träning, motion och rekreation som attraherar såväl boende i bygden samt besökare till Roslagen

 

En bild
Leader Stockholmsbygd

Sponsorer