Gå till innehåll
Häverödals SK
Häverödals SK

Vapen

Föreningen kan tilhandahålla laser, luft och .22 vapen till våra aktiva medlemmar. Det första vapnet man oftast kommer i kontakt med är laservapnet som lämpar sig för att introducera skidskytte för unga nybörjare, klubben äger 2 laservapen med tillhörande mål. När man bekantats sig med laservapnet och är redo, är steget att gå över till att skjuta luft inte så stort. Klubben förfogar över 8st luftvapen, vi eftersträvar att den aktive alltid använder/blir tilldelad samma vapen under säsongen och ansvarar för vapenvård, men det kan förekomma att ett vapen används vid ett annat träningstillfälle av ett annat barn.

Klubben förfogar också över ett begränsat antal .22 vapen, dessa vapen prioriteras i första hand till tävlande aktiva under 17 år.

Beroende på väder, exempelvis om det regnat eller om vapnen är fuktiga så behövs vapenvård utföras på klubbens lånevapen, utrustning till vapenvård för luftvapnen finns i skidskytteboden.

Vapenvård för luftgevär Länk till annan webbplats.

Vapenvård för krutgevär Pdf, 190.4 kB.

Vapenlicens och förvaringslicens

För .22 vapen (krut) så krävs att innehavaren har en vapenlicens eller en förvaringslicens (gäller vapen som föreningen äger). Dessa licenser ska kunna uppvisas vid anmodan. Som alternativ till att ha med sig orginal licensen så är det godkänt att ha ett medlemskort från den skytteförening där man är aktiv (se text på er vapenlicens). För er som har egen licens kan ni här nedan ladda ned ett medlemskort, skriv ut detta, fyll i era uppgifter, samt visa orginallicensen för ordförande i skidskyttesektionen och be denne att skriva under det, därefter rekommederas att laminera kortet. Sedan kan alltså detta medlemskort medföras med vapnet istället för orginallicensen.

Medlemskort - Powerpoint mall Powerpoint, 103.3 kB, öppnas i nytt fönster.

Medlemskort - PDF mall Pdf, 40.6 kB, öppnas i nytt fönster.

 

En bild

Sponsorer