Gå till innehåll
Biathlon Östersund
Biathlon Östersund

Får jag låna föreningens vapen eller vad gäller?

Tjej på skjutmatta gör sig redo att lägga sig ner och skjuta

Här kan du läsa mer om vad som gäller avseeende lån av föreningens vapen

För dig som deltar i vår ungdomsverksamhet, 10-15 år (dvs född -09 och senare säsongen 2023/24)
Här tränar du och tävlar i skidskytte under ökande belastning och kravbild (se förbundets utvecklingstrappa) för att senare, för den som vill, kunna ta steget till juniorverksamhet och i förlängningen skidskyttegymnasium eller en skidskyttesatsning på annat sätt. Fokus på individuell utveckling, glädje och kamratskap. Här får du låna föreningens vapen vid träningstillfällena som i dagsläget genomförs tisdags- och torsdagskvällar.

För dig som deltar i vår Junior- och seniorverksamhet, 16 år och uppåt (födda -08 och äldre):
Träning bedrivs, förutom för de som tränar med ungdomsgruppen, i gymnasieverksamhet, högskola, landslagsträningsgrupp, distriktets team eller på egen hand. Även om ambitionsnivå och potential såklart skiljer sig åt mellan individerna förväntas den aktive ha ett driv och en vilja att genomföra en satsning på idrotten och delta i läger och tävlingar. Här äger man sitt eget vapen, annars kan man inte bedriva en meningsfull träning på denna nivå.

Motionsverksamhet, öppen för alla. Här tar vi emot motionärer som tycker det är kul att träna skidskytte, samt de i junioråldern som inte vill satsa men ändå tycker det är kul att träna skidskytte. Här får man låna föreningsvapen under träningstillfällena som just nu sker på fredagar.

Publicerad: 2024-01-03

Senast uppdaterad: 2024-01-03

Författare: Elisabeth Richardsson

Senast ändrad av: Elisabeth Richardsson