Gå till innehåll
Biathlon Östersund
Biathlon Östersund

Bemanning Flourstation, Skjutvallen och Parkering under Världscupen

Rygg med ordet funktionär tryckt på jackan

Har ni inte redan anmält er som funktionär under skidskyttet är det dags att göra det nu!
Till världscuptävlingarna behöver vi både funktionärer på skjutvallen, till den nya flourkontrollen och till parkeringen. Tack vare våra arbetsinsatser kan vi både utveckla föreningen och hålla låga träningsavgifter.

Flourstationen - 108 nya arbetspass ska bemannas
Från och med denna säsong är flourfritt tävlande infört och Östersund är först ut i världscupen. Uppdraget, som ges med bra stöd från IBU representanter, innebär att ta in skidor från skidställ utanför tältet, maskingranska skidorna samt bära upp dessa till skidställ på startområdet - omvänd process vid målgång. Totalt är det tre stationer med ytterligare en i reserv. Skidan mäts slumpmässigt på tre ställen, inskolning går snabbt och skulle en mätning visa röd status är det IBU som hanterar frågan, inte du som funktionär.

Vi behöver bemanna följade dagar: 23/11 (träning), 24/11 (träning), 25/11, 26/11, 27/11 (träning), 28/11 (träning), 29/11, 30/11, 1/12, 2/12 och 3/12

För ytterligare information och anmälan om deltagande i flourkontrollen – kontakta: stefan.perdahl@gmail.com 070-569 44 54


Funktionär världscuptävlingarna på skjutvallen


Protokollförare:
Sitter på skjutvallen och för pappersprotokoll över åkare, bana och träffar
Film Protokollförare Länk till annan webbplats.

Knappare:
Anger vilken åkare som lägger sig på vilken banan och tidpunkt när åkaren kommer och lämnar. Film Knappare Länk till annan webbplats.

Sopare:
Håller mattorna fria från snö och hylsor
Film Rätt sätt Länk till annan webbplats.
Film Fel sätt Länk till annan webbplats.

För mer information och anmälan - Lars Evert Nilsson, 070-678 11 46

Parkering
Tillsammans med andra föreningar sköter vi parkeringen under tävlingsdagar. Här behövs 2 personer/tävlingsdag. Anmäl dig till Stefan Perdahl  070-678 11 46

Publicerad: 2023-10-22

Senast uppdaterad: 2023-10-22

Författare: Elisabeth Richardsson

Senast ändrad av: Elisabeth Richardsson