Gå till innehåll
IK Stern
IK Stern

Publicerad: 2022-11-28

Senast uppdaterad: 2022-12-26

Författare: Chase Garnet-Lawson

Senast ändrad av: Erland Lettevall

Rullskidträning

Rullskidintroduktioner för nybörjare

Varje år erbjuder vi ett antal rullskidintroduktioner på 90 minuter för medlemmar som är nybörjare. Denna kurs kan bokas via ik.stern@telia.com och man måste ha betalat in medlemsavgiften.

Datum för dessa introduktioner läggs ut i kalendern, under Nyheter och på Facebook. Välkommen att boka!

Rullskidträning

Träningsgrupper under året

Grupp 1 (nybörjarnivå)

I nybörjargruppen är målet att våga ge sig ut och rulla och bli bekväm med de grundläggande åkstilarna, allt med en stor portion glädje! Hjälm och reflexväst är obligatoriskt för deltagande. Välkommen att rulla med oss, det blir roligare i grupp!

Utgår från: Sternstugan

Grupp 2 (medelnivå)

För dig som passerat nybörjarnivå och vill fortsätta att utveckla din teknik och kondition!
Innehåll: Det blir teknik och intervaller.

Utgår från: Anges under Nyheter varje vecka.

Grupp 3 (avancerad nivå)

Vi samlas på olika platser runt om i Göteborg och matar intervaller! Intervalltyp varierar men ofta blir det ca 30 minuter total intervalltid. Vi kör ingen ledarledd teknikträning utan syftet är främst att vi träffas för att få sparring från andra åkare på samma nivå. De flesta åkarna på träningen brukar ha en förmåga motsvarande led 1–4 på Vasaloppet men då vi kör i ett begränsat område kan även andra vara med. Man förväntas dock ha god vana av att åka upp och ner för backar på ett kontrollerat sätt. Plats anges under Nyheter här på hemsidan inför varje pass. Exempel på platser är Mastenbacken i Delsjöområdet, Kallebäck, Partille/Allum och Slottsskogen.

Sterns damträningar (medelnivå)

Våra populära rullskidsträningar för Sterndamer fortsätter. För att hålla ihop gruppen under uppvärmning och transport kommer vi ha som riktmärke att man har kapacitet att köra Vasaloppet på under 10 timmar eller Tjejvasan på under tiden 2.30. Alla är dock välkomna att provträna en gång och är man osäker hjälper vi till att hitta lämplig grupp då vi nu erbjuder rullskidträning för alla nivåer. Missa inte denna möjlighet att delta i träning för “fortsättare” som vill lära sig ännu mer teknik och träna tuffa intervaller och styrka. Deltagarna alternerar som ansvariga för passen. Passen pågår i 1,5–2 timmar. Platsen kommer att annonseras ut under Nyheter på hemsidan några dagar innan.

Varmt välkommen!

Obs! Hjälm och reflexväst samt naturligtvis också medlemskap i IK Stern är obligatoriskt för deltagande i alla våra träningar.