Gå till innehåll
IK Stern
IK Stern

Publicerad: 2022-12-14

Senast uppdaterad: 2023-01-04

Författare: Karin Nordling

Senast ändrad av: Linda Kindvall

Träningar

Från hösten det år du fyller 8 år fram är du varmt välkommen att komma och träna med oss, det spelar ingen roll hur mycket du har tränat eller åkt skidor innan. Som ny i gänget är du alltid välkommen, men ska vi åka rullskidor eller skidor ser vi gärna att en förälder är med och stöttar första gången.

Tid och plats

Onsdagar 18:15-19:45

Vi tränar på onsdagar med samling strax efter kl. 18, oftast vid IK Sterns klubbstuga (nr 9) i Skatås men det förekommer att vi tränar på andra ställen runt om i Göteborg. Träffas vi annan plats samt för aktuell information hänvisar vi till ungdomskalendern. Vi tränar mellan 18.15 och 19.45.

Fika

Efter träningarna fikar vi tillsammans. Fika innebär gemenskap, men också en god vana, en möjlighet att informera och att känna av läget i gruppen.

  • Föräldrar fixar fika
  • Ungdomar städar

Träningsinnehåll

Vår träning är allsidig med fokus på balans, kondition, koordination och styrka. Under barmarkssäsongen står vi både på rullskidor och springer, går skidgång och mycket mer. Så fort det finns en liten snöhög försöker vi vara där och åka skidor både klassiskt och skate. Vi strävar efter att alla ska utvecklas och nå sina mål och förväntningar samtidigt som vi alla ska ha roligt tillsammans.

Utöver onsdagsträningarna arrangeras ett barmarksläger under hösten och snöläger i december.