Gå till innehåll
IK Stern
IK Stern

Publicerad: 2022-12-14

Senast uppdaterad: 2022-12-19

Författare: Karin Nordling

Senast ändrad av: Karin Nordling

Kvällscupen

Kvällscupen är en cup som består av fem skidtävlingar runt om i Göteborg. Denna cup arrangeras av alla göteborgsklubbar som turas om att ha tävlingen.

Tävlingarna är på onsdagar (oftast) mellan januari och mars. Det är väldigt roliga och populära tävlingar bland våra ungdomar, det brukar vara ca 100 ungdomar med på varje tävling i alla åldrar från 0-8 års-klassen upp till juniorer. Det är både barn och ungdomar som inte åkt så mycket skidor till de som åkt väldigt mycket.

Kvällscupen en bra tävling att börja vara med på som ny. Då det är en cup räknas de tre bästa resultaten ihop efter sista cuptävlingen, och det är det resultatet som räknas i cupen. Man kan dock delta på så många tävlingar man kan, med det krävs tre resultat för att räknas in i själva cupen, har du varit med på färre tävlingar är du endast med i resultatlistan på de tävlingar du ställt upp i. Du måste vara medlem i en klubb för att kunna tävla.

Anmälan sker av var och en via tävlingskalendern Länk till annan webbplats..


Regler om högflourprodukter

Göteborgs Skidförbund har bestämt att det inte får förekomma några högflourprodukter på Kvällscupen.

Vi inom Göteborgs Längdkommitté är glada att antalet startande i Kvällscupen ökar nästan varje år. Avsikten med Kvällscupen är i första hand att väcka skidintresset hos våra ungdomar så att de under enkla förhållanden skall kunna tävla, träffas och få nya kompisar.

Svenska Skidförbundet rekommenderar att högflourprodukter inte används på ungdomstävlingar.

Högflourprodukter är dels dyra och de har även en negativ påverkan på miljön.

Göteborgs Längdkommitté ställer sig bakom denna rekommendation och har därför beslutat att Kvällscupen från och med nu skall genomföras utan att högflourprodukter används.

Ett beslut som är bra för miljön och som medför att våra ungdomar tävlar på mer jämn lika villkor.

Det blir även enklare och billigare för de tävlandes föräldrar.

Välkommen till en högflourfri Kvällscup!

Lars Ander/ Ordförande Göteborgs Längdkommitté

En bild