Gå till innehåll
IK Stern
IK Stern

Publicerad: 2022-12-06

Senast uppdaterad: 2023-03-13

Författare: Chase Garnet-Lawson

Senast ändrad av: Erland Lettevall

Teknikläger i Torsby

Teknik- och träningsläger i Torsby 12–13 november 2022

Rivstarta vintersäsongen med teknikträning i Torsby! Med hjälp av IK Sterns egna instruktörer lär du dig rätt teknik från början och får mer ut av din skidåkning. På det här lägret kan du välja mellan skejt och klassisk teknik. Torsbyresan är också ett suveränt tillfälle att börja samla ”skidmil” och köra in utrustningen. Det är här du lägger grunden!

I paketet ingår: Resa Göteborg–Torsby–Göteborg i modern helturistbuss, spårkort två dagar, två stycken instruktionstillfällen i skejt eller klassisk teknik (ett tillfälle på lördagen och ett på söndagen), tid för fri åkning i tunneln lördag eftermiddag, tid för fri åkning i tunneln söndag förmiddag, lunch lördag, tvårätters middag lördag kväll, frukost söndag morgon, lunch söndag, en natts logi på Valbergsängens Sporthotell samt duschavgift.

Kostnad: 2 450 kr

Anmälan

Så här anmäler du dig:

  1. Du behöver vara medlem för att kunna boka. Information om medlemskap finns här.
  2. Fyll i anmälningsformuläret i länken.
  3. Fakturan på anmälningsavgiften kommer till dig via e-post inom tre dagar.
    Obs! Avsändaradressen för fakturan är faktura-no-reply@fortnox.se.
  4. Betala in avgiften för resan direkt när du fått fakturan.
  5. Cirka två veckor före avresa mejlas ett PM med info om resan till dig.

Obs! IK Stern har ett paketpris för lägret, inklusive busskostnaden, och totalpriset kan därför inte reduceras om du väljer att resa på annat sätt än med våra bussar.

Vid avbokning
Obs! Vid en avbokning kan IK Stern endast göra en återbetalning för paketet om du eller vi lyckas sälja paketet till någon annan eller motsvarande den del vi eventuellt tillåts boka av.

Vid inställelse av resa på grund av snöbrist, pandemi, eller annan händelse som klubben rimligen inte kan råda över, kan endast den del av resepaketsavgiften återbetalas som klubben inte har någon kostnad för.

Vi rekommenderar dig som deltagare att skaffa ett avbokningsskydd via det försäkringsbolag där du har din hemförsäkring. De flesta hemförsäkringar kan kompletteras med ett tillägg för avbokningsskydd (för samtliga resor som görs under året) och priset för ett sådant tillägg brukar vara högst överkomligt.

Instruktionsgrupper

Du kan välja mellan:

  1. Skejt grupp 1 – Inga förkunskaper krävs
  2. Klassisk teknik grupp 1 – Inga förkunskaper krävs
  3. Klassisk teknik grupp 2 – Du som kan grunderna i de fyra växlarna.

Torsby skidtunnel – Toppenträning för alla oavsett nivå

Du får en omväxlande skidåkning eftersom skidtunneln följer omgivningens naturliga terräng. Slingan har en höjdskillnad på tolv meter mellan lägsta och högsta punkt. Stigningen under ett varv är tjugofem meter. Den åtta meter breda banan är anpassad för både klassisk och fri stil. I och med att du kan åka i skidtunnelns båda riktningar blir det drygt 2,5 km varierad åkning. Vasaloppsliknande terräng att njuta av och utvecklas i.

Valla rätt och lätt

I skidtunneln råder lite speciella förutsättningar för vallning. Mot vad man kan förmoda kan föret faktiskt variera något under säsongen. Bästa vallatipsen får du på skidtunnelns egen hemsida www.skitunnel.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., där du även hittar annan intressant information om tunneln.

Bästa bussarna kör oss till tunneln

Resan sker i modern helturistbuss. Avresan sker från parkeringen framför Elgiganten på Backaplan. Lastning sker kl 06.45 och avresa kl 07.00. Uppresan sker utan paus och vi är framme vid skidtunneln ca kl 11.00. Lastning för hemresan på söndagen sker 15.45 och vi lämnar Torsby kl 16.00. Vi är åter i Göteborg ca kl 21.00. Under hemresan gör vi ett stopp i Grums för mat eller fika.

Information om gruppindelning och lektioner ges på bussen upp.

Vi sover gott på Valbergsängens Sporthotell

Vi övernattar på Valbergsängens Sporthotell (ca 400 m från tunneln) och är där inbokade i fina tvåbäddsrum i hotellets vandrarhemsdel. Rummen har tv men dusch och toalett finns i korridoren. Man behöver ta med eget lakanset och handdukar och före utcheckningen städar man sitt rum själv. Mer info om boendet finns på http://www.valbergsangen.se/comers/pages/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

På Valbergsängen är varje måltid en fest

Luncherna, middagen och frukosten är förbokade på Valbergsängens Sporthotell. Mer information om måltiderna ges i det PM som mejlas till alla deltagare ca en vecka före avresa.

Passa på att köra lite rullskidor lördag kväll

Om vädret tillåter kan man passa på att köra den fina väldoserade rullskidbanan (i närheten av tunneln) lördag kväll. Åkarna har varit mycket imponerade tidigare. Mästarklass.

Obs! För att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt besök i skidtunneln behöver skidorna vara färdigvallade redan före avresa.

Välkommen med till en anläggning i världsklass!

Anmäl dig här!