Gå till innehåll
IK Stern
IK Stern

Publicerad: 2022-12-06

Senast uppdaterad: 2022-12-06

Författare: Chase Garnet-Lawson

Senast ändrad av: Chase Garnet-Lawson

Rörlighet, stabilitet och styrka

Grundläggande tester riktade mot skidmotionären

 

Som nybliven längdskidåkare eller för dig som motionäråkare känner de flesta igen sig i att man sliter med att få till tekniken, vilket kan leda till frustration istället för glädje.

För att kunna utveckla tekniken och orka bibehålla den över en längre sträcka krävs det inte bara teknikträningspass. Det kräver också att du har bra rörlighet, styrka och stabilitet i kroppen för saknar du det blir det svårt att få till en bra teknik. Men vad innebär detta för längdåkaren?

Kom till oss på TEAM och genomför vår längdskidsanpassade undersökning för att du ska få ut mer på dina teknikpass. Vi har tagit fram ett grundläggande protokoll med fokus på dig som skidmotionär där vi tittar på:

  • Om du har tillräcklig rörlighet för t. ex. diagonalåkning eller stakning med frånskjut
  • Om du har tillräcklig balans och stabilitet i bål och höft för att t. ex. få över trycket på ett ben
  • Hur din grundstyrka ser ut i de viktiga skidmusklerna

Undersökningen riktar sig framför allt mot dig som är nyare inom längdåkningen eller som klassar dig som normal motionär. Målet är att vi ska kunna hjälpa dig att hitta saker som kan begränsa din möjlighet att förbättra tekniken och därifrån ge dig förslag på hur det kan tränas.

Sommaren är tiden för att lägga en bra grund inför vinterns åkning så passa på att bygga upp en bra grundfysik redan nu. Utifrån vad dina tester säger kan vi bistå med att bygga ett sommarprogram för dig med fokus på förbättrad rörlighet, ökad stabilitet och starkare längdskidmuskler!

Testerna ger dig en bra utgångspunkt för din fortsatta träning.

Enbart tester och genomgång av tester (ett tillfälle) 580 kr.
Tester, genomgång av tester och program (två tillfällen) 1199 kr.

Klicka på länken för mer info.
Rörlighet, stabilitet och styrka (PDF) Länk till annan webbplats.